top of page

Home Staging

HOME STAGING

-AZ OTTHON  felkészítése -

Avagy hogyan lehet ingatlanunkból  „ELADHATÓ TERMÉKET”  alkotni?

A HOME STAGING, azaz „otthonfelkészítés” olyan marketing eszköz, szemlélet ami az ingatlan (lakás, családi ház, nyaraló ..stb) TUDATOS ÉRTÉKNÖVELŐ felkészítését jelenti, annak érdekében, hogy a leggyorsabban és a legjobb áron adjuk el  vagy adjuk ki  adott piaci körülmények között .

A felkészítés célja az, hogy az adott ingatlan legjobb arcát és a benne rejlő lehetőségeket mutassuk be a lehető LEGSZÉLESEBB VEVŐKÖR  számára . 100 emberből csak 4 látja, hogy egy  adott teret hogyan lehet a legpraktikusabban berendezni  és EZT  kell megmutatni nekik .

 

Az otthonban olyan környezetet kell kialakítani ahol a vevő el tudja képzelni magát,  AZONOSULNI TUD A LAKÁSSAL, ITT AKARJON ÉLNI  egy „ITT AKAROK ÉLNI” ÉLETÉRZÉST   kell megteremteni. Mert  HA EZ NINCS, NEM FOGJA MEGVENNI A LAKÁST!

Csak a VEVŐ számít és az Ő igényei . Más  LAKNI egy lakásban és más ELADNI egy ingatlant!

 

Az ingatlan az emberek legnagyobb vagyontárgya, amelyekhez az esetek többségében személyes, érzelmi  kötődése van. Amikor Ön tulajdonosként eldöntötte, hogy szeretné eladni ingatlanát akkor MÁR nem az a fontos, hogy Önnek mi tetszik a lakásában, hanem az hogy a LEENDŐ VEVŐ számára vonzó legyen és a LEGTÖBB EMBERNEK TETSZŐ, „általánosan elfogadott, SEMLEGES” ízlésre kell formálni , hogy gyorsan és maximális áron sikerüljön eladni  az ingatlant.

Abban a pillanatban amikor HATÁROZOTTAN  ELDÖNTÖTTE,  hogy eladja ingatlanát –akár azért mert kinőtte, akár azért mert bővül a család , kirepülnek a gyerekek, bármilyen   új élethelyzet van – már úgy kell tekintenie rá mint egy „ELADHATÓ TERMÉKRE”- ami nem Önnek kell, hogy tetszen, hanem a VEVŐNEK ,akkor is ha ezer emlék köti hozzá.

 

A legfontosabb tehát maga a DÖNTÉS, az  elhatározás, hogy ELADOM A LAKÁSOM !!

 

Próbálkozni nem elég, nagyon fontos a BELSŐ MOTIVÁCIÓ  ! Fontos megérteni, hogy a befektetett idő, pénz, energia megtérül!!

A VEVŐ a pénzéért a legtágasabb, legvilágosabb, legjobb állapotú ingatlant szeretné megkapni, de természetesen nem minden lakás, családi ház ilyen .

A cél, hogy ezt vagy ehhez közelítő állapotot ÉRJÜNK EL.

Blue Tones
HOME STAGING CSOMAGOK

A home stagingnek (HS) különböző fokozatai vannak annak fényében, hogy mi szükséges ahhoz, hogy az ingatlan ideális „ELADHATÓ TERMÉK”-ké váljon.

Attól függően, hogy milyen változtatásokat végzünk otthonunkban eltérőek lehetnek a   költségek is.

 

ELADHATÓVÁ TÉTEL

STANDARD

Az ingatlan forgalmi érték 0-2 %-nak megfelelő összeg befektetése –IDŐ ÉS ENERGIA BEFEKTETÉS ÉS AKÁR 0 FT-BÓL!

Ezen az alap szinten nem pénzt ölünk az ingatlanba hanem szemléletet váltunk, mindent megteszünk annak érdekében ami szükséges  az  eladáshoz! Ez arra jó, hogy ELADHATÓVÁ váljon a lakás és az a cél, hogy olyan ingatlan kerüljön a piacra ami eladható ! Ne legyenek olyan holmik, a lakásban amiknek nincs se funkciója (csak porfogó) se esztétikai élményt nyújtó ÉRTÉKE ! Meg kell szüntetni a ZSÚFOLTSÁGOT !!!

  • KIPAKOLÁS, LOMTALANÍTÁS, SELEJTEZÉS , DOBOZOLÁS,ELPAKOLÁS - ezt nem tudjuk megúszni, de CSERÉBE könnyebb lesz a költözés

  • KISEBB-NAGYOBB HIBÁK kijavítása, apró elmaradt munkák pótlása (pl..: lógó kilincs, csöpögő csap, stb.)

  • BELSŐ TEREK „SZEMÉLYTELENÍTÉSE” – Ne szóljon senkiről a lakás ! (hiszen most már ELADNI szeretnénk!) . Ha tele a lakás családi fotókkal , utazások alkalmával begyűjtött relikviákkal  ott a Vevő nehezen tudja elképzelni magát , mert ezek a tárgyak  nagyon elterelik a gondolatait és a figyelmét . Nem tapasztalja meg azt az Életérzést, hogy milyen jó is lehet itt élni !

  • DEKORÁLÁS - ESZTÉTIKAI ÉLMÉNY , HARMÓNIA KIALAKÍTÁSA SZÍNEK , HANGULAT ,KIEGÉSZÍTŐK használatával

  • REND ÉS MAKULÁTLAN TISZTASÁG, JÓ ILLAT !

 

ÉRTÉKNÖVELÉS

Kisebb, részleges felújítással kombinált Home staging

 

Az ingatlan forgalmi érték 2-5%-nak megfelelő összeg befektetése (kisebb költségvetésű HS)  – IDŐ, ENERGIA ÉS MÁR NÉMI PÉNZBEFEKTETÉST IGÉNYEL !- Ez  A LEGHATÉKONYABB.

Ezen a szinten már az IDŐ, ENERGIA BEFEKTETÉSE MELLETT, PÉNZ BEFEKTETÉS is SZÜKSÉGES!!!  MILLIÓKTÓL ESHET EL, VAGY HOSSZÚ LESZ AZ ÉRTÉKESÍTÉSI IDŐ!!

Jól átgondolt, valódi értéket adó, a VEVŐ SZÁMÁRA értékes, jó állapotú INGATLANT HOZZUNK LÉTRE!

Nem csak optikai tuning (ha lyukas a szőnyeg, nem teszünk rá fotelt).

Az ÉRTÉKNÖVELÉS  ( STANDARD ) home stagingen felül még az alábbi feladatokat tartalmazza:

 

  • KISEBB FELÚJÍTÁSOK, pl.: egyes helyiségekben burkolat csere, falfestés, új helyiség kialakítása és egyebek

  • ÜRES INGATLAN ESETÉN – AZ INGATLAN RÉSZLEGES VAGY TELJES BEBÚTOROZÁSA

  • DEKORÁLÁS - ESZTÉTIKAI ÉLMÉNY , ARCULAT, SZÍN,HANGULAT , STÍLUS , FUNKCIÓ (dekorációs kiegészítők, párnák, takarók, függönyök

NAGYOBB VAGY TELJES FELÚJÍTÁSSAL KOMBINÁLT HOME STAGING

 

Az ingatlan érték 5%-át meghaladó összeg befektetése (nagyobb költségvetés) ingatlanfejlesztési céllal - IDŐ, ENERGIA, ÉS MÁR NAGYOBB PÉNZBEFEKTETÉST IGÉNYEL ! Ez MÁR INGATLANFEJLESZTÉS, TELJES FELÚJÍTÁS

A PROFIT csomagon felül még az alábbi feladatokat tartalmazza:

(GÉPÉSZET-víz, villany, csatorna, alaprajzi  átalakítás, műszaki és esztétikai felújítás)

interior wall sticker

Fontos!

 

Nem minden felújítás, átalakítás térül meg, ezért RENDKÍVÜL FONTOS, hogy csak az ELADÁST/KIADÁST segítő változtatásokat eszközöljünk!

Minden ingatlan esetében a leghatékonyabb megoldás szükséges, ami a legjobb eredményt hozza  !!

Az, hogy Ön kedves Tulajdonos a felkészítés melyik szintjére hajlandó áldozni az Ön döntése, de természetesen egy személyes találkozó keretében szívesen segítek a kiválasztásban hiszen ahhoz, hogy személyre szabott tanácsot adhassak egy helyszíni bejárás mindenképpen szükséges. Kérjen időpontot!

A fenti szolgáltatás ingatlan megbízás keretében extra szolgáltatásként vagy akár csak külön is igénybe vehető , megrendelhető !

Amennyiben érdekli ez a lehetőség várom megtisztelő hívását , írjon ,kérjen ajánlatot , egyeztessünk időpontot  !

Home Staging előtte-utána képek
bottom of page